ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Η εταιρεία Symbol ανταποκρίνεται στις αναφυόμενες ανάγκες και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες που διατίθενται σε προϊόντα καθαρισμού, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και ελάχιστη περιβαλλοντική μόλυνση.

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

08 May

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

By 
(0 votes)

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι το Α και το Ω για να διατηρείται υγιεινό το περιβάλλον όπου ο άνθρωπος συνήθως περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ωστόσο τα ελληνικά νοικοκυριά στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν «χημικές βόμβες» για να καθαρίσουν τους χώρους του σπιτιού από τους λεκέδες, τα μικρόβια και τη σκόνη. Στα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται σε υπερβολική ποσότητα, ελλοχεύουν εξαιρετικά μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου, καθώς οι χημικές ουσίες που περιέχονται δεν είναι φιλικές προς τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα παραπάνω και έπειτα από απαίτηση του κοινού αποφάσισε να συντάξει έναν κατάλογο στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά προτάσεις για τον οικολογικό καθαρισμό του σπιτιού, με παραδοσιακά υλικά όπως: η σόδα, το λεμόνι, το ξύδι και το αλάτι. Στον χρηστικό οδηγό καθαρισμού τα τοξικά καθαριστικά αντικαθιστώνται από τα φυσικά υλικά που διαθέτουν εξίσου άριστες καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες.

Χρηστικός οδηγός για οικολογικό καθάρισμα

  • Το αγνό πράσινο σαπούνι από ελαιόλαδο είναι φημισμένο για τα αντιρρυπαντικά και οικολογικά του οφέλη. Το πράσινο σαπούνι χρησιμοποιούνταν εδώ και αιώνες ως το βασικό καθαριστικό καθώς διαθέτει επίσης και απολυμαντικές ιδιότητες.

  • Ο χυμός λεμονιού σε συνδυασμό με το μαγειρικό αλάτι δημιουργεί ένα δυνατό καθαριστικό μίγμα, το οποίο καταπολεμά με φυσικό τρόπο τα βακτήρια που «κρύβονται» στις επιφάνειες του σπιτιού σκορπίζοντας παράλληλα ευχάριστο άρωμα. Το λεμόνι χρησιμοποιείται κάλλιστα και στο γυάλισμα των ξύλινων επίπλων.

  • Το ξύδι, ο μεγαλύτερος «σύμμαχος» της καθαριότητας χρησιμοποιείται ως καθαριστικό γενικής χρήσης καθώς αφαιρεί αποτελεσματικά τους επίμονους λεκέδες και τα μικρόβια. Το μίγμα από σόδα και ξύδι καθαρίζει επίσης τα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη και τη λεκάνη της τουαλέτας.

  • Τα αποσμητικά χώρου του εμπορίου πρέπει να αντικαθιστώνται από τα αιθέρια έλαια, τα οποία αφού αναμειχθούν με νερό και ψεκασθούν στο χώρο μπορούν να χαρίσουν «αέρα» φρεσκάδας και καθαριότητας σε όλο το σπίτι.

 

Δημήτρης Κουμανίδης
Στέλεχος της Symbol Cleaning
Βίτσι 38, 14121 Ηράκλειο
Τηλ.: 210-2836920/ 6936787104
www.symbolsecurity.gr

Read 580 times
Login to post comments

Newsletter

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα ηλ. διεύθύνσεών μας, για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.

Μην ανησυχείτε, μισούμε τα spam!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Λεωφόρος Συγγρού 322, 17673, Αθήνα
  • +30 210-9573242-44
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Βρείτε μας στα Social Media

https://www.facebook.com/symbol.services?ref=hl

https://twitter.com/symbolnew2

https://plus.google.com/u/0/b/104625981226862548964/104625981226862548964/posts

 

Πάντα στη διάθεσή σας