ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

+30 210-9573242-44

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ» ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Posted by Evi Dimopoulou
on 15 January 2015

Η κρίση στα θεμέλια της οικογένειας, η οργή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθώς και τα κοινωνικά πρότυπα που προβάλλονται στην τηλεόραση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες έξαρσης της παραβατικότητας των εφήβων.

Τα μικρά παιδιά ενώ άλλοτε έπαιζαν στις αυλές και τη γειτονιά τους, άρχισαν να αντιδρούν σαν μεγάλοι, να παίρνουν ξαφνικά τη ζωή στα χέρια τους, χωρίς όμως να ξέρουν πώς να την διαχειριστούν.

Οδηγούμενοι από απέχθεια για το κράτος και τους νόμους του, οπλισμένοι από οργή και αντίδραση για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, σχηματίζουν εγκληματικές ομάδες και συμμορίες. Σκοπός τους είναι να κλέψουν, να ληστέψουν καταστήματα και σπίτια, να κάνουν συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών και να προκαλέσουν ζημιές για να εκδικηθούν. Το ποιόν και το τι είναι βέβαια λίγο ασαφές ακόμα στο «άγουρο» μυαλό τους.

Χαρακτηριστικές είναι μάλιστα οι αναφορές τις ελληνικής αστυνομίας, οι οποίες κάνουν λόγο για οκτώ ανήλικα αγόρια ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, οι οποίοι το τελευταίο μισό χρόνο διέπραξαν μία σειρά από κλοπές σε διαμερίσματα, κυλικεία σχολείων και καταστήματα σε περιοχές της βόρειας Αττικής.

Σήμερα τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά πρόκειται για μια μάστιγα της κοινωνίας, η οποία σταδιακά λαμβάνει μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις. Δραστικά μέτρα οφείλουν να ληφθούν άμεσα, προτού οι μικρές συμμορίες εξελιχθούν σε εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Δημήτρης Κουμανίδης

Στέλεχος της Symbol Security