ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

+30 210-9573242-44

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Posted by Evi Dimopoulou
on 19 January 2015

Μια πρωτοποριακή έρευνα του Πανεπιστημίου Τεμπλ των ΗΠΑ καταγράφει, ότι οι πόλεις με σωστό αστικό σχεδιασμό, χώρους πρασίνου, πάρκα και άλση, απολαμβάνουν χαμηλά επίπεδα βίας και εγκληματικότητας.

Οι επιστήμονες, αφού επικέντρωσαν την έρευνά τους σε διάφορες περιοχές της Φιλαδέλφειας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάστηση, το ευχάριστο περιβάλλον και η πρασινάδα στις οικιστικές ζώνες μπορεί να κατασταλεί και να μειώσει σημαντικά τα περιστατικά των εγκληματικών ή κακόβουλων επιθέσεων.

Οι εκτιμήσεις των ερευνητών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη πρασίνου στην πόλη προάγει την κοινωνικοποίηση των ατόμων και κάνει πιο εύκολη την επιτήρηση των δημοσίων χώρων, παρέχοντας ταυτόχρονα αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας στους πολίτες. Οι ψυχολογικές εξάρσεις και το αίσθημα βίας πολλών ατόμων, τα κύρια αίτια των εγκληματικών πράξεων, καταπραΰνονται σημαντικά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τα στοιχεία της νέας έρευνας, εντάσσοντας το πράσινο στη ζωή των ανθρώπων, καθώς όπως αποδεικνύεται, έχει την ιδιότητα να προλαμβάνει την εγκληματικότητα.