ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

+30 210-9573242-44

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Posted by Evi Dimopoulou
on 26 January 2015

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της αναφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας για το 2014.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΑΣ, η πτωτική τάση των εγκληματικών πράξεων σημειώθηκε σε όλες τις κατηγορίες των αδικημάτων. Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας του 2013, οι περιπτώσεις ανθρωποκτονιών μειώθηκαν σε ποσοστό 25,5%, κλοπών-διαρρήξεων κατά 8% περίπου, ενώ οι ληστείες κατά 22,7 %.

Επιπρόσθετα με βάση τα στοιχεία θετικά ήταν τα ποσοστά, τα οποία καταγράφηκαν σε υποθέσεις βιασμών με μείωση κατά 10%, και σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με μείωση σε ποσοστό 43%.

Περεταίρω στατιστικά στοιχεία των αστυνομικών αρχών αποκαλύπτουν ότι οι υποθέσεις, οι οποίες χειρίστηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων: 555 περιστατικά ναρκωτικών, 412 πλαστογραφίες και 132 υποθέσεις λαθρεμπορίου στη χώρα μας.

Ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τα επιτεύγματά της και δήλωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε πολίτη.

Επίσης τόνισε ότι το έργο όλων των αστυνομικών ήταν σπουδαίο, καθώς με τις συλλήψεις Ξηρού και Μαζιώτη αποτράπηκαν αιματηρά εγκλήματα και προστατεύθηκαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Δημήτρης Κουμανίδης

Στέλεχος της Symbol Security