ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

+30 210-9573242-44

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σε κάθε σχέδιο ασφάλειας μιας οποιασδήποτε κτιριακής εγκατάστασης, το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις περιπτώσεις εκδηλώσεων ή εκθέσεων, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και μέριμνα, ένα ακριβές σχέδιο για τη διαχείριση επισκεπτών.  

Πρόκειται για μια αρκετά απαιτητική εργασία, αφού η εύρεση ενός σχεδίου διαχείρισης επισκεπτών σε Εκθέσεις, Συνέδρια, Εκθεσιακά περίπτερα, Events, Συναυλίες, Φεστιβάλ, Θεατρικές παραστάσεις, Συνοδεία V.I.P και η υλοποίησή του είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Γιατί είναι δύσκολη η καθιέρωση ενός συστήματος διαχείρισης επισκεπτών, μέσα σε έναν συγκεκριμένο χώρο στον οποίο οργανώνεται μια εκδήλωση; 

Επειδή οι επισκέπτες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων και η συμπεριφορά τους ποικίλει.

Αυτό που βλέπει ο επισκέπτης είναι έναν υπάλληλο υποδοχής ή ένα φύλακα, αλλά αυτοί δεν αποτελούν παρά την προμετωπίδα ενός ολόκληρου στρατηγικού σχεδίου διαχείριση επισκεπτών. 

Η ανάγκη για να εμπλουτιστεί ένα σχετικό σχέδιο έχει γίνει επιτακτική και λόγω των συνθηκών κοινωνικών και οικονομικών που επικρατούν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. 

΄Ομως, ο φύλακας αποτελεί και τη βιτρίνα της εκδήλωσης γι' αυτό θα πρέπει να πληρεί, από πλευράς εμφάνισης και συμπεριφοράς, συγκεκριμένες ικανότητες.

Στόχος του σχεδίου διαχείρισης επισκεπτών είναι:

  • Η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας για την αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης
  • Η ελαχιστοποίηση οποιουδήποτε κινδύνου ικανού να απειλήσει την ομαλή εξέλιξη της εκδήλωσης
  • Η πολύπλευρη κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων ενός πολυπληθούς χώρου, ενός περιβάλλοντος καθώς και η εξεύρεση λύσεων στις ιδιαιτερότητες των επισκεπτών.
  • H  έγκαιρη παροχή των υπηρεσιών
  • H  ετοιμότητα του προσωπικού σε περίπτωση κινδύνου-πυρκαγιάς
  • Η τήρηση κανόνων λειτουργίας του χώρου σύμφωνα με τον οδηγό που έχει παραχωρηθεί στους εκθέτες.